Страници

Шеметна надпревара 2016 – градски кръг

Шеметна надпревара 2016 – градски кръг
Шеметна надпревара – едно невероятно преживяване, състояло се на 18 юни, в което учениците не само се забавляваха, но и научиха много – за толерантността, екипността, спортменството и колегиалността.
 За пореден път младите хора на Стара Загора ни убедиха в своята креативност и жажда за приключения. Състезанието се проведе за пета поредна година и в него се включиха 13 отбора. Състезатели и организатори на маршрутите и задачите са учениците от 5 училища – Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, ПМГ „Гео Милев“, СОУ “Максим Горки“, ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и Професионалната гимназия по електротехника „Г.С. Раковски“.

Партньори на състезанието бяха община Стара Загора, Общинския център за наука, изкуство и култура и Зонта клуб. Тази година градският кръг на „Шеметна надпревара“ се проведе под наслов „Не на насилието“.
 С помощта на Димо Димов – художник-склуптур и графичен артист – бе изработена „Младежка стена на ненасилието“. Вкусен финал беше тортата, подарък от Зонта клуб, с логото на проекта „Гласове срещу насилието“. Грамоти за ученическите съвети, организирали състезанието, и предметни награди за победителите бяха осигурени от Община Стара Загора. Благодарим и на Радио Стара Загора за подкрепата.