Страници

Откриване на учебната 2018/2019 година

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА
За пореден – 97-ми път, на днешния 17 септември 2018 г. отвори врати за новата учебна година най-старото професионално средно училище в региона – Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, гр. Стара Загора. В модерно аранжирания двор на основно ремонтираната и обновена училищна сграда се проведе тържествен ритуал за откриване на учебната 2018/2019 година. Специални гости на празника бяха г-н Емил Христов – заместник-председател на Народното събрание, г-жа Кремена Мандаджиева – общински съветник, г-жа Малена Караиванова – директор на Националния институт по статистика /филиал Стара Загора/, г-н Златко Генчев – председател на Обществения съвет на Търговска гимназия.
 Директорът на Търговската гимназия – г-жа Снежана Танева, радушно приветства учителите и учениците с „Добре дошли!“ и с пожелание за упорство и вдъхновение, за да постигнат своите смели мечти и високи цели. Поздравления към възпитаниците и колектива на Търговска Гимназия поднесе и г-н Емил Христов.
 Празникът продължи с тържествен водосвет и кратка музикална програма с участието на фанфарния оркестър, рок групата, мажоретния и танцовия състав на училището.
 Търговската гимназия посрещна за пореден път един обещаващ випуск от 130 амбициозни млади хора, избрали да продължат образованието си в една от утвърдените и престижни специалности в училището: оперативно счетоводство, банково дело, икономика и мениджмънт, електронна търговия и бизнес администрация. На всички тях и на останалите възпитаници и учители в Търговската гимназия пожелаваме младежка дързост и високи постижения – за да бъде жива традицията: най-качествените и успешно реализирани икономически кадри в областта, а и в страната да поемат пътя си именно оттук, от Търговската гимназия на гр. Стара Загора.