Страници

Дни на Европейския парламент

Дни на Европейския парламент

Ученици от ХI клас на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ участваха в Дни на Европейския парламент и EUROPEAN MASTER CLASS, които се проведоха за поредна година в Стара Загора. Събитието се състоя на 16.10 2018 г. в ММЦ за работа с младежи и деца в риск.

Темата, по която се проведоха дебатите, е предложението на Европейската комисия за следващата финансова рамка на ЕС след 2020 година. Участниците в симулационната игра бяха разпределени на случаен принцип в различни парламентарни групи и обсъждаха в екип разпределението на Европейския бюджет. Най-добре представилите се от групата ще продължат своето участие в следващите събития:

1. Вяра Николаева Нецова – ученичка от XI б клас на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, ще участва в Национално събитие във Велико Търново от 30.10 до 1.11.2018 г. .
2. Мирела Господинова Господинова, Силвия Иванова Андреева – ученички от XI в клас и Живко Николаев Петков – ученик от XI г клас, ще участват в следващия етап от събитието с участие на Европа директно – Букурещ, което ще се проведе на два етапа – на 8.11.2018 г. в гр. Стара Загора и от 16-18.12. 2018 г. в Букурещ, Румъния.