Страници

Симулативен наказателен съдебен процес

Симулативен наказателен съдебен процес
На 29.11.2019 г. в симулативен наказателен съдебен процес участваха ученици от две старозагорски и едно казанлъшко училище. Възпитаниците на Гимназията с преподаване на чужди езици “Ромен Ролан“, на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ и на Средно училище (СУ) “Екзарх Антим І“ – Казанлък, се включиха в състезанието в различни роли.
Участието на учениците от Търговска гимназия бе организирано от госпожа Славка Стойкова – учител по философия. С помощта на прокурорите Надежда Белчева, Кристина Куртева и Ивелина Кьосева за ролите на обвинители, свидетели и вещо лице се бяха подготвили учениците от Търговската гимназия Вангелия Михайлова, Данита Димова, Милена Иванова, Мира Минчева и Петко Тонев. След края на процеса журито похвали участниците. И трите отбора получиха грамоти и статуетка на богинята на правосъдието Темида. Индивидуална награда за добро представяне беше връчена от заместник областния управител Красимир Червилов на „вещото лице“ Данита Димова от Търговска гимназия.
На „процеса“ присъстваха и заместник-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова, председателят на общинския съвет Мария Динева, заместник областния управител Красимир Червилов, Директора на Търговска гимназия Снежана Танева, представители на Старозагорската митрополия, магистрати, ученици.