Страници

Ден на Банкера

Ден на Банкера
На 7 декември 2010 г. Търговска гимназия отбеляза тържествено професионалния си празник – Деня на Банкера. Честването премина в две части.

На обяд под надслов „Добре дошли в Търговска гимназия“ новоприетите ученици от VІІІ А, VІІІ Б, VІІІ В, VІІІ Г, ІХ Д клас бяха официално посрещнати. За целта учениците от Х клас чрез импровизиран театър им показаха логото, историята, униформите и специалностите в училище.

Осмокласниците пък от своя страна, в три отделни къта показаха себе си-чрез рисунки и снимки, в които разкриват емоциите си от почти тримесечния престой в училище. За по-големите ученици от ХІ и ХІІ клас вечерта бяха подготвени състезания и викторини. Тяхното мото бе „Ние ще покажем какво сме научили“. Специално жури от икономист, представител на банковите среди, както и от ученици от ХІІ клас от профилираните паралелки в училището, определи победителите. В състезанието – „Банките, основни финансови институции“ първо място спечели отборът ХІ В, а във Викторината по счетоводство призът отиде при І-ви отбор от ХІ и ХІІ А клас.

Положителните емоции от тържествата продължиха дълго и доказаха, че учениците от Търговска гимназия могат не само да учат и се трудят, но и да празнуват.