Страници

В Народното събрание

В Народното събрание

На 6 април 2012 г. Търговска гимназия със съдействието на г-жа Нели Калнева организира посещение на Народното събрание с учебна цел на ученици от ХІ клас и участници в клуб „Дебати“.

Образователното посещение беше съобразено с програмата на Народното събрание в деня на Парламентарен контрол. Учениците имаха възможност да проследят част от пленарното заседание, както и да направят кратка обиколка из кулоарите на държавната институция.

Благодарение на любезното съдействие на г-н Красимир Красимиров от Дирекция „Пресцентър и връзки с общественността“ при Народното събрание на Република България единайсетокласниците научиха за значими моменти от историята и дейността на Народното събрание, разгледаха и пленарната зала и се възползваха от възможността да зададат своите въпроси на народния представител г-жа Нели Калнева.

Специално внимание г-н Красимиров отдели на участниците в клуб „Дебати“, които разказаха за своята дейност и дискутираха по актуални за тях въпроси.

В края на визитата г-жа Калнева и г-н Красимиров изразиха удовлетворение от срещата с учениците, за които всичко случило се бе особено вълнуващо и ще остане като незабравим спомен.