Страници

ХV-ти детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“

ХV детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“

На 20, 21 и 22 март 2015 г. в Стара Загора се проведе 15-тия юбилеен детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“, в който участваха около 1400 млади изпълнители на народна музика от всички краища на България – певци, инструменталисти и танцьори.
 Вокалната студия при Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ участва в конкурса с вокална група – песните „Лудо младо“ и „Танцът на Росинка“ в раздела за обработен фолклор, отличена с Втора награда (Диплом и Медал) и в раздела за автентичен фолклор с дуета Алейна Ердинч Билен 9В клас и Мартина Мартинова Христова 8В клас с песните „Дена слиза от горица“ и „Китчице“, удостоени с Втора награда (Диплом и Медал). Дует Радостина Велинова Величкова 8Б клас и Доротея Димитрова Добрева 8В клас в същия раздел с песните „Пустото лудо и младо“ и „Катерино моме“ получи Диплом за отлично представяне.
  В раздела за индивидуални изпълнители Мартина Мартинова Христова 8В клас с песните „Стано, Стано“ и „Я кажи ми, облаче ле бяло“ получи Диплом за отлично представяне.
  Така всички участия на Вокалната студия бяха отличени с награди. До участие в Гала концерта на лауреатите, провел се на 22 март в Драматичния театър бяха допуснати само две групи от Стара Загора и едната от тях беше Вокалната група на Търговска гимназия.