Страници

Литературно-музикална сбирка

Литературно-музикална сбирка

На 22.03 в Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ се проведе литературно-музикална сбирка по случай идването на пролетта.

С този празник на литературата и музиката се поставя символично началото на поредица от мероприятия, с които ще се отбележи 95-годишнината от създаването на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, а кулминацията на събитията ще бъде на 6 декември, когато училището чества своя професионален празник.

Сред специалните гости бяха поетите Васил Петров и Йордан Пеев, които говориха пред учениците и четоха подбрани свои стихове.

Честта да бъдат гости на събитието ни оказаха също г-жа Красимира Кънева, представител на община Стара Загора, и г-н Иван Желязков, старши експерт по български език и литература.

Пред публиката свои произведения прочетоха: г-жа Роза Янкова, Елеонора Желязкова от 11 В, Даяна Минева от 10 А, Дарина Орханкелиева от 9 Б, Валентина Вапцарова от 10 Б, Станимира Христова 12 В клас.

За музикалните изпълнения се погрижиха: г-н Михаил Янакиев, Вероника Майсторова от 9 Б, Сисилия Кирева от 10 Г, Дарина Орханкелиева от 9 Б, Евилин Георгиев 9 А, Никол Николова от 10 Б, Теодора Колева от 10 Б, Доротея Атанасова от 10 Д, Давид Наков, със специалното участие на Елица Минчева от МГ „Гео Милев“.