Страници

Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ в обновена сграда

Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ в обновена сграда

08.02.2018 г. бе определен като „паметен ден“ от г-жа Снежана Танева, директор на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“. С тържествен водосвет, отслужен от старозагорския митрополит Киприан, бе открита реновираната сграда на училището. Тържеството се проведе в двора на гимназията в присъствието на областния управител, кмета на града, заместник–кметове, началника на РУО, ректора на Тракийския университет, общински съветници, директори на училища, бизнес партньори, бивши и настоящи преподаватели и възпитаници на най–старото професионално учебно заведение на територията на региона.

Благодарение на извършения цялостен ремонт по Оперативна програма „Региони в растеж“ от новосъздадените условия за общообразователна, професионална и спортна подготовка ще се възползват 672 ученици и 46 учители. Ремонтът на сградата започна в края м. юли през 2017 г. и се състои във външно саниране на сградата, цялостна подмяна на отоплителната и електрическата инсталация, обновяване на класните стаи и коридорите, изграждане на достъпна архитектурна среда за ученици с увреждания, цялостен ремонт на физкултурния салон и двора на училището.

На празненството по случай откриването поздрав към учениците и гостите отправиха както директорът на гимназията госпожа Снежана Танева, така и кметът на гр. Стара Загора господин Живко Тодоров.

Госпожа Танева изказа специални благодарности на господин Живко Тодоров и неговия екип за дългогодишните преговори, свързани с откупуването на реституираната част на сградата от Общината, приключили с успех, както и на господин Илиев-ръководител на строителен консорциум „АЙТОС“, и в знак на признателност им връчи благодарствени писма от името на ръководството, колектива и учениците на Търговска гимназия.

Господин Живко Тодоров честити на преподаватели и ученици новата придобивка и им пожела да си я ползват със здраве. „Където и да продължите образованието си, върнете се в Стара Загора, защото става все по-хубав град за живеене! Училището е на това ниво заради преподавателите, слушайте ги!“, заяви кметът в обръщението си към учениците.

След официалното прерязване на лентата гостите разгледаха обновената сграда на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, с което се убедиха, че направеното, ще утвърди училището като емблема на професионалното образование в старозагорска област.

С радостни емоции, с пожелания за благополучие и успехи, с гордост от постигнатото премина тържественият 8 февруари. За празничната атмосфера се погрижиха и учители и ученици от ПГОХ „Райна Княгиня“, които споделиха официалността на събитието с изяществото на кетъринга.