Страници

VIII Национален фотоконкурс с международно участие „Моето училище е най-хубавото“

VIII Национален фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото“
Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков награди на официална церемония в Министерство на образованието и науката 13-те победители в осмото издание на Националния фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото“, 22 януари 2024 г. Сред отличените, за втора поредна година, е Милица Милева, 11 г клас от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ – Стара Загора, с ръководител г-н Владимир Илиев, старши учител по ИТ.

Конкурсът е организиран от Национално издателство за образование и наука „Аз-буки“. Снимките на победителите са подредени в изложба и ще красят фоайето на МОН до края на месеца. Всички те са включени и в поредното специално издание на издавания книжно календар на НИОН „Аз-буки“ – „Моето училище е най-хубавото“.

Всяка от тези снимки е специална, защото е вдъхновена от Вашето училище. То трябва да бъде точно такова, каквото е в тези пъстри фотографии – да събужда емоции, да мотивира към творчество и изява на таланта всяко българско дете във всяко кътче на страната ни и извън нея“, каза министър Цоков. Той посочи, че сред важните мисии на Министерството е да подкрепя, популяризира и стимулира ученическото творчество.

Националният фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото“ на Национално издателство „Аз-буки“ се провежда за осма година поред под патронажа на министъра на образованието. В тазгодишното издание са изпратени близо 400 фотографии, а през годините близо 3000 ученици са запечатали в снимка дейности, свързани с тяхното училище. Участие вземат ученици от цялата страна и от българските неделни училища зад граница. Всяка година авторитетно жури от доказани професионалисти излъчва най-добрите 13 ученически снимки, които след това се отпечатват в календар.


/ снимка с Директора на Търговска гимназия, г-жа Танева /

Поздравявам победителите, както и всички млади творци, които увековечиха най-хубавите моменти от училищния си живот. Пожелавам им да са здрави, да продължават да създават красиви и неповторими неща, да търсят и намират вдъхновение в образованието“, пожела на отличените проф. Цоков.

Членовете на авторитетното жури са:
  • проф. д-р Станислав Семерджиев – ректор на НАТФИЗ и изпълнителен директор на Световната асоциация на филмовите и телевизионните висши училища;
  • инж. Цветанка Апостолова – директор на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография;
  • фоторепортерът Олег Попов – единственият българин, участвал в мениджърския екип на Агенция „Ройтерс“;
  • д-р Адриана Любенова – преподавател по иконопис в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

ИЗТОЧНИК: azbuki.bg // 22.01.2024 г.