Страници

Състезание по ориентиране в Аязмото

Състезание по ориентиране в Аязмото

„Над 100 деца се включиха в демонстративно състезание по ориентиране под наслов „Опознай Аязмото, за да го обикнеш“. Проявата се организира от клуб по ориентиране „Сърнена гора А2“ и е финансирана по спечелен проект на „Зелен фонд Загорка“. В проявата се включиха ученици от VI ОУ „Свети Никола“, II ОУ „Петко Рачов Славейков“, възпитаници на СОУ „Максим Горки“ и Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“. Децата до IV-ти клас се състезаваха на затворен маршрут, а по-големите участници изпробваха новата карта.
  Така беше представено в спортния информационен блок на ТВ-Стара Загора състезанието по спортно ориентиране, провело се на 19 октомври, в което най-масово участие взеха нашите ученици. С одобрението на Директора на гимназията г-жа Снежана Танева и под ръководството на г-жа Донка Терзиева 27 наши възпитаници от VIII и IX клас премериха сили на организираното от СКО „Сърнена гора А2“ демонстративно състезание в местността „Аязмото“.
   С карта и компас в ръка, облечени със спортните екипи на Търговска гимназия, след двудневна теоретична и практическа подготовка, нашите ученици показаха завидни умения (умствени и физически) и се представиха изключително достойно. При момичетата на първо място се класираха Ива Русева, Ива Петрова и Анелия Спасова от IX „В“ клас, а второто място заеха Роксана Димитрова, Златомира Терзиева, Гергана Василева и Никол Николова от VIII „б“ клас. При момчетата, чийто маршрут беше по-дълъг, първи финишира Адриян Динев от IX „а“ клас, с второ най-добро време бяха Иван Паунов и Николай Дурлов от VIII „б“ и Габриел Иванов от VIII „в“ клас, а трети стана Мартин Генов от IX „д“ клас.
   Организаторите се бяха погрижили не само за музикалното настроение, а и за подкрепителни напитки и сладки изкушения след финала, които бяха раздадени на всички. Само спечелилите призови места си тръгнаха с грамоти, но всеки участник получи ключодържател за спомен и, разбира се, много добро настроение, приятелства, както и желание да тренира и се състезава в този така увлекателен и полезен за хората спорт.