Страници

Мобилности за посещение на училища с кабинети за медиация и развита IT структура

Мобилности за посещение на училища с кабинети за медиация и развита IT структура
От 22.11.2018 до 23.11.2018 главните учители Г-жа Калинка Стаматова и Г-жа Пенка Коева, завеждащият ИКТ в Търговска гимназия Г-жа Мария Иванова и старши учителят по английски език Г-жа Златка Тодорова посетиха гр. Сливен във връзка с обучение по НП "Квалификация за посещение на училища с кабинети за медиация и развита IT структура.

В ППМГ „Добри Чинтулов“, гр. Сливен учителите бяха запознати как се използват различни онлайн приложения, подпомагащи работата на учителите в учебни часове, а именно Kahoot. it, LearningApps. org, Classroom. Google. com.

Беше проведена демонстрация от група ученици по роботика. Децата се обучават по много интересен начин да програмира и сами да стигат до решенията. Учителите бяха запознати и с възможностите, които предлага електронният дневник и как да бъде използван в полза на учители и ученици. В края на обучението учителите бяха запознати с дългогодишната история на гимназията като имаха възможност да посетят училищния музей и учебните кабинети, от които останаха очаровани.