Страници

Отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“

Отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“
Държавната агенция за закрила на детето връчи за четвърти път Отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“ на 6 декември 2021 г. В категория „Значима иновация“ с плакет бе отличен Владимир Илиев, старши учител по информационни технологии и ръководител на Клуб „Седмото изкуство“ към Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, Стара Загора.

При изключителен интерес за отличието „Аз гарантирам щастливо детство“ бяха подадени над 200 номинации от цялата страна в четирите категории – „Значима иновация“, „Успешна промяна“, „Значимо партньорство“ и „Устойчиво Развитие“.
Основният критерий, по който се присъжда ежегодното отличие е приноса в грижата за ученици и дейностите и инициативите, които създават условия за тяхното пълноценно развитие. Целта на инициативата е да стимулира осигуряването на високо качество на живот на подрастващите, в това число и удовлетвореност на родителите, чрез реализирането на дейности в съответствие с установените стандарти, правила и процедури, и принос към създаването на нови възможности за пълноценно развитие на децата.
„Вярвам, че гарантирането на щастливо детство за всяко дете, е общата ни цел. Всички номинирани са хора, отдали се на голямата кауза „Децата“. Това са хора, които са до тях във всеки един момент, когато децата имат нужда от тях, които се радват, растат и откриват нови неща, заедно с тях. Убедена съм, че догодина номинираните ще са още повече, защото добрия пример е заразителен“, каза д-р Елеонора Лилова, председател на ДАЗД, по време на церемонията.