Страници

XIII Национален конкурс „Народните будители и аз“

XIII Национален конкурс „Народните будители и аз“
На 27 юни 2023 г. се проведе церемонията по награждаване в XIII издание на Националния проект на Ротари и Зонта „Народните будители и аз“ – Пловдив, индивидуално участие.
Отличена от търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, гр. Стара Загора е Моника Милкова от 9 а клас. Ученичката спечели втора награда за мултимедийна презентация, посветена на революционера и поет Христо Ботев, и втора награда за есето си „Дела трябват, а не думи“. Поощрение взе Милица Милева от X г клас. Техни ръководители са Владимир Илиев (старши учител по ИТ) и Давид Наков (старши учител по БЕЛ).
/на снимката: г-жа Танева, Директор на Търговска гимназия, с отличената ученичка /

Моника заслужи нейната литературна творба да бъде отпечатана в том 2 на Сборника с творби на ученици „Народните будители и аз“ на издателство Зеница-НДА - Пловдив.
В тазгодишното издание се съревноваваха 268 творби на ученици от цяла България. Конкурсът е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси и е под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев, вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова и кмета на Пловдив г-н Здравко Димитров.