Страници

Професионалeн празник на Търговска гимназия

Професионалeн празник на Търговска гимназия
На 6 декември 2023 година беше отбелязан тържествено Професионалният празник на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“.  
На празничния концерт присъстваха официални гости, сред които бяха – г-жа Иванка Сотирова, Омбудсман на Стара Загора; г-жа Теодора Нончева, заместник областен управител на община Стара Загора; г-жа Иванка Петкова – старши експерт по професионално образование и обучение в РУО Стара Загора; г-н Диян Димитров, председател на БЕХ.

За поредна година изявени ученици на гимназията станаха стипендианти на наградата „Камбуров“, създадена от бившите възпитаници на гимназията Георги Георгиев и Димитър Желев и посветена на учителя им Румен Камбуров.
С грамоти бяха наградени и ученици от Ученическия съвет на Търговска гимназия, които организират дейността и инициативите на съвета.

Като част от празничната програма изяви имаха различни клубове на гимназията. С песни и танци се представиха Мажоретния състав, Вокалната група и Рок групата на гимназията. А клубовете „Млад предприемач“ с ръководител Таня Ралева и „Пътешественик“ с ръководител Златка Неделчева участваха с презентации.
Учениците, изучаващи предмета „Работа в учебно предприятие”, представиха на щандове чрез каталози, флаери и презентации основната дейност на учебно-тренировъчните фирми.