Страници

Проект „Деца помагат на деца-доброто няма срок“

Проект „Деца помагат на деца-доброто няма срок“
На 16.02.23г. стартира изпълнението на Проект на Ученическия съвет при Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ , „Деца помагат на деца-доброто няма срок“.
Между Коледните и Великденските празници се организират и провеждат различни благотворителни инициативи и мероприятия. И много хора, обхванати от празничният дух, се включват и помагат за събиране на средства и други дарения. За съжаление, след като отминат празниците, сякаш всички инициативи изчезват и се изчерпва духа на дарителство и съпричастност.
За това Ученическия съвет при Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ гр. Стара Загора организира благотворителна инициатива „Деца помагат на деца – Доброто срок няма!“. Това е инициатива, която ние провеждаме за втора поредна година и бихме искали това да се превърне в традиция и да остане устойчива във времето дори и след нас. Ние от Ученическият съвет организирахме и проведохме Коледен базар, като със събраните средства, закупихме материали и пособия. С тях ще организираме и проведем няколко срещи с деца лишени от родителски грижи, живеещи в Център за настаняване от семеен тип гр. Стара Загора. Чрез тази инициатива ние искаме да запазим и съхраним усмивките и доброто настроение на децата и след Рождествените празници.