Страници

IV Национален конкурс „Гео Милев“

IV Национален конкурс „Гео Милев“
На 18 май 2022 г. се проведе церемонията по награждаване на IV Национален конкурс „Гео Милев“ в град Стара Загора. В категория „Вестници в електронен вариант“ първо място спечели списание „Хермес“, дело на ученици от специалност „Електронна търговия“, под ръководството на Владимир Илиев, старши учител по ИТ.
Първи брой на списание „Хермес“ е дело на Димана Начева, Петя Начева, Никол Николова и Ема Станчева, ученици от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, гр. Стара Загора.
Награждаването премина в къща-музей „Гео Милев“. Водеща на събитието бе ръководителят на Клуб „Млад журналист“ към ЦПЛР г-жа Розалина Карамалакова. Нейн помощник бе Виктория Колева (на снимките с Ема Станчева), подготвяна в клуба по журналистика към ЦПЛР и участник в списание „Хермес“. Културното събитие бе съпроводено с кратка визита на музея и прожектиране на филм за живота и творчеството на старозагорския поет Гео Милев.
Очакваме с нетърпение поредното издание на конкурса с амбицията да реализираме списанието в книжен вариант.

В конкурса участие взеха над 100 ученици от 20 населени места. Организатори са Община Стара Загора, Центърът за подкрепа за личностно развитие и къща музей „Гео Милев“. Включен е в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2021/2022 година.