Страници

Международен ученически конкурс „Заедно в ХХІ век“

Международен ученически конкурс „Заедно в ХХІ век“
Поредно силно участие в ученически изяви със състезателен характер направи Милица Милчева от IX „г“ клас. В категория „Проза“ тя завоюва първо място на Международния ученически конкурс „Заедно в ХХІ век“ 2022 г. Възпитаничката на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, гр. Стара Загора представи аргументирано своята теза и разсъждения по поставената тема „Мир за всички на планетата“ във възрастова група VIII – ХІІ клас.

Ученичката е подготвена от г-н Илиев, старши учител по ИТ, който е и сред наградените педагози – консултанти, научни ръководители.

Конкурсът има за цел да стимулира интереса на учениците за запознаване с историята и бъдещето на международното сътрудничество, да формира в подрастващото поколение чувство на приятелство между народите и стремежа за мир.

Конкурсът е включен в Календара на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2021/2022 година. Организира се ежегодно от Фондация  „Устойчиво  развитие за България“ и Организационен комитет, включващ д.ик.н. Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели, Татяна Досева – директор на Националния дворец на децата, Станка Шопова – председател на Фондация  „Устойчиво развитие за  България“ и др.