Страници

Ежегодни награди на НТС – Стара Загора

Ежегодни награди на НТС – Стара Загора
На 4 ноември 2022 г. за 30-ти пореден път Фонд „Образование и наука“ при Научно техническия съюз (НТС) – Стара Загора отличи най-изявените ученици, абитуриенти и учител в областта.
За „Учител на годината 2022“ бе избран г-н Владимир Илиев, старши учител по информационни технологии в Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ – Стара Загора. Отличието му бе връчено от доц. д-р Вл. Заманов като „Преподавател с най-значим принос в подготовката на ученици, изявени в науката и техниката за 2021/2022 учебна година“. През изминалата г-н Илиев ръководи ученици в областта на мултимедийните проекти, литературата, издателството, фотографията и киното, които завоюваха за Търговска гимназия 25 национални и международни отличия. Г-н Илиев работи в областта на иновациите и добрите практики, като в педагогическата си практика е извоювал с подготвени от него ученици близо 250 отличия, от които най-много са призовите първи места.
Думите, които сподели на церемонията, провела се в Дом на техниката – Стара Загора, бяха: „За мен е голяма чест да получа точно тази награда, защото до голяма степен съм посветил живота си на науката и съм се реализирал професионално в тази област. Науката и STEM дисциплините са в основата на моята работа, а несъмнено и в основата на човешкия прогрес. Щастлив съм, че днес тук присъства и моя ученичка, която също е сред отличените. От учениците, придобили знания и насочили се към научно-техническа професия, зависи благосъстоянието на обществото ни и неговата адаптивност към непрекъснато променящата се конюнктура. А най-голямата награда за мен и удовлетворение е да видя своите възпитаници да продължат своя житейски път като високоморални и полезни за обществото личности.
На ежегодните награди на НТС беше отличена и подготвената от г-н Илиев ученичка Ема Станчева от XI „г“ клас. Тя завоюва второ място в Конкурса „Ученици, изявени в науката и техниката“.
През 2022 г. НТС – Стара Загора празнува своя 100-годишен юбилей и традиции в развитието и подкрепата на науката и техниката.