Страници

6 декември – Никулден и Професионален празник на Търговска гимназия!

6 декември – Никулден и Професионален празник на Търговска гимназия!

Празничната атмосфера в училището започна още от входа, където по стара българска традиция всички бяха посрещнати с хляб и сол. В 9:00 часа в присъствието на всички учители, официални гости, между които бе и Джон Мяомис, преподавател по маркетинг от щата Мейн и Корпуса на мира, и журналисти г-жа Танева, Директор на училището, честити празника с пожелание за здраве, благополучие и творчески успехи.

До обяд можеха да се разгледат различни изложби с професионална и общообразователна насоченост, дело на ученици, с интерес се наблюдаваха ролеви игри, презентации, спортни състезания. Литературни таланти представиха своите конкурсни есета.

Кулминацията на този празничен ден започна в 12:30 часа. Наред с чаровното присъствие на двамата водещи, г-ца Минчева и г-н Наков, публиката имаше удоволствието да види на сцената младите таланти на Търговска гимназия, чиито дарби и запленяващо сценично поведение предизвикаха сълзи в очите, а авторското есе на г-жа Роза Янкова изправи залата на крака. На първите двама ученици беше връчена стипендия, учредена в памет на учителя и човека Румен Камбуров.

Специални благодарности получиха колегите от ПГОХ „Райна Княгиня“, които ни показаха и друг вид изкуство – кулинарното.

Отлична организация, позитивни емоции, професионално удовлетворение от постигнатото, пожелание за здраве – така ще запомним този Шести декември.