Страници

Клуб Бизнес протокол и етикет – представителна изява

Клуб Бизнес протокол и етикет – представителна изява

На 23.12.2014 година се проведе представителна изява на клуб „Бизнес протокол и етикет“ към проект УСПЕХ при Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ – град Стара Загора, на тема: Български традиции и обичаи – Бъдни вечер, Рождество Христово и Нова година, под ръководството на г-жа Иванка Стоянова, ръководител на клуба. Гости на представителната изява бяха г-жа Нели Калнева – пом. директор по АСД и учителите: г-жа Д. Сярова, г-жа Ж. Цветанова и г-н Т. Петров, и учениците от ІХ-б клас, специалност „Банково дело“.

Презентацията на тема „Как се празнува Бъдни вечер“ беше изготвена и представена от Валентина Вапцарова и Яна Димитрова, ученичките от ІХ-б клас. Те представиха символиката на трапезата на Бъдни вечер. Фактите обикновено са скучни, не, по-скоро сериозни, но съвсем различни, когато са поднесени от Анилина Димитрова, Кристина Енчева и Мария Златева с презентацията „Рождество Христово/ Коледа“.

За разведряване на обстановката се проведе забавна игра – хвърляне на стрелички, като състезателите бяха избрани чрез теглене на жребий на случаен принцип, а подаръците – определени от това в кой сектор ще попадне стреличката.

Да бъдат успешни икономисти, без да могат да работят в екип и да постигат консенсус чрез разбирателство, е невъзможно. Следващата презентация беше разработена от екип, в който участваха учениците от Х-д клас: Даниела Вълчева, Десислава Митева, Пламена Петкова, Габриела Василева, Кевин Стефанов и Пенчо Цветков. Темата беше „Как се празнува Нова година в България и по света“. С тази презентация участниците в клуба обогатиха интеркултурно своите съученици.

В този ден, учениците на Търговска гимназия “Княз Симеон Търновски“ доказаха, че са знаещи и можещи млади хора, които имат амбицията и силата да се справят с всяко предизвикателство. Чрез своята самостоятелна и задълбочена работа учениците от клуб „Бизнес протокол и етикет“ показаха своето себеутвърждаване, показаха знания и подготовка за завоюване на европейски хоризонти. Представителната изява завърши с „НОВОГОДИШЕН КОКТЕЙЛ“, подготвен и организиран от участниците в клуб „Бизнес протокол и етикет“. Така започна Коледната ваканция за участниците в клуба.