Страници

Ученическа изложба „Космосът и България“

Ученическа изложба „Космосът и България“
12 април – Международен ден на авиацията и космонавтиката и 45 години от полета на космонавта ни  Георги Иванов бе повод в гимназията ни да бъде открита изложба на тема: Космосът и България“. Директорката на гимназията г-жа Снежана Танева приветства при-състващите и откри изложбата. Учениците от 8-ми, 9-ти и 10-ти клас изучаващи физика участват със свои макети, албуми, рисунки, постери и плакати, изработени от еко и под-ръчни материали.  Гл. асистент Ангел Манев и гл. асистент Димитър Вълев от Института за космически изследвания и технологии при БАН, клон Стара Загора са сред гостите на събитието и споделиха пред учениците впечатления и спомени за ролята на България в космическите програми.
В представените експонати нашите ученици показват много въображение, креативност и желание, плод на знания и творчество.  Най-атрактивните творби ще участват в конкурса на фондация Еврика „Настояще и бъдеще на Космоса“.
Изложбата ще остане наредена във фоайето на гимназията до края на месец април и може да бъде посетена от любители-астрономи. Отделни експонати ще бъдат подарени на НАОП „Юрий Гагарин“ в Стара Загора.