Страници

Почетно отличие „Неофит Рилски“ за директора на Търговска гимназия г-жа Снежана Танева

Почетно отличие „Неофит Рилски“ за директора на Търговска гимназия г-жа Снежана Танева
На 10 юни 2022 г. в Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, град Стара Загора се състоя церемония по връчване на директора на училището Снежана Танева на най-високото отличие на Министерство на образованието и науката – Почетно отличие „Неофит Рилски“. 
Грамотата, подписана от министъра на образованието и науката акад. Николай Денков, връчи вр.и.д. „Началник“ на Регионално управление на образованието – Стара Загора Милена Йолдова. Пред целия педагогически колектив на гимназията г-жа Йолдова заяви:
Поводът да гостувам в Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ е много специален и емоционален.
Всяка година Министерството на образованието и науката присъжда Грамоти „Неофит Рилски“ на педагогически специалисти и на директори на образователни институции за постижения в образованието.
Всички присъстващи тук познаваме и сме се убедили през годините, за перфекционизма на г-жа Танева като ръководител на институцията, за стремежа ѝ да познава всяка част от нормативната уредба и правилното ѝ прилагане, не само при възникнали казуси и въпроси, но и за самия образователен процес.
Една от номинациите на Регионално управление на образованието беше нейната кандидатура. Затова мога с голямо удоволствие да кажа, че тя е удостоена с Грамота „Неофит Рилски“ „за дългогодишна цялостна професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование
“.