Страници

Национален конкурс за учители за добра педагогическа интердисциплинарна практика „Географията и другите науки в един урок“

Национален конкурс за учители за добра педагогическа интердисциплинарна практика
„Географията и другите науки в един урок“
На 7 май 2024 г. бяха отличени участниците в Националния конкурс за учители за добра педагогическа интердисциплинарна практика „Географията и другите науки в един урок“. Владимир Илиев, старши учител по информационни технологии в Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, град Стара Загора получи трето място за своя проект „Градски оазис“, реализиран с учениците Нели Георгиева и Мария Колева от 11 б клас.
Изявата е част от IX Географски фестивал – Бургас, 2024 г. Във всички конкурсни надпревари в тазгодишното издание участваха близо 1000 материала от цяла България. Това е второ отличие за преподавателя на фестивала след първото място на учителския конкурс „Географско образование в условията на пандемия“ през 2021 г.
Организатори на фестивала са Географ БГ, Община Бургас, Геолого-географски факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Филиал на СУ „Св. Климент Охридски“ в Бургас и Българско географско дружество. Мисията на Конкурса е да популяризира преподавателските добри практики по география, да стимулира учителската креативност и да осигури среда за обмен на идеи.