Страници

VI Национален ученически конкурс по журналистика „Гео Милев“

VI Национален ученически конкурс по журналистика „Гео Милев“
Клуб „Хермес“ получи поредното си високо отличие със спечелването на приза за най-добро книжно издание в България на VI Национален ученически конкурс по журналистика „Гео Милев“ в град Стара Загора, 17 май 2024 г. На церемония, провела се в къща музей „Гео Милев“, наградата връчи Директорът на ЦПЛР – Стара  Загора Златица Радева. Специален гост на тържеството бе Станимира Димитрова, началник на отдел „Образование“ в Община Стара Загора.
Списание „Поколение Z“ е списвано от ученици на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ – Стара Загора, с ръководител Владимир Илиев, старши учител по ИТ и коректор г-жа Златияна Желева, учител по БЕЛ.
Конкурсът е част от Националния календар на МОН и ежегодно привлича стотици участници от цяла България. В тазгодишното издание бяха разгледани и оценени 172 творби на ученици от 25 населени места, 14 области на страната.
Организатори са Център за подкрепа за личностно развитие, с подкрепата на Община Стара Загора, Къща музей „Гео Милев“, гр. Стара Загора, Фондация „Постижения“ и Национална бизнес поща.