Страници

Награда „Млада Загора“ и Награда „Стара Загора“

Награда „Млада Загора“ и Награда „Стара Загора“
На церемония на 21 май 2024 г. в Културен център „Стара Загора“ бяха връчени наградите „Млада Загора“ и „Стара Загора“.
Тържеството уважиха представители на местната власт – четирима заместник-кметове, областен и заместник-областен управители, двама заместник-ректори на Тракийски университет, двама председатели на Постоянни комисии в Общински съвет, началник на Регионалното управление на образованието и омбудсман.
С индивидуална награда „Млада Загора“ в направление „Наука и образование“ бе отличен Стилян Стоянов – ученик от XII а клас в Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, „за задълбочени познания в счетоводната теория и практика и за завоювано първо място в Националното състезание по счетоводство“.
Владимир Илиев, старши учител по ИТ в Търговска гимназия, получи номинация „за висок професионализъм, иновативност, постигнати успехи и завоювани отличия на учениците в областта на литературата, мултимедийните презентации, киното и фотографията на национално и международно ниво“.

Клуб „Хермес“ към Търговска гимназия получи номинация в същото направление „за завоювани отличия за създаването на литературни творби и списването на две училищни списания – „Хермес“ и „Поколение Z“. Работата на екипа е проводник на таланта на учениците и влагането на добри практики и иновации, следвайки целта младото поколение да бъде привлечено към четенето и трупането на знания“.

С индивидуални номинации за „Млада Загора“ бяха и учениците Деница Димитрова от X в клас (в направление „Наука и образование“) и Ема Станчева от XII г клас (в направление „Култура и изкуство“).