Страници

Избор на председател на Младежки общински съвет

Избор на председател на Младежки общински съвет
Ема Станчева, 12 г клас в Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ бе избрана за председател на Младежки общински съвет.
/на първата снимка: Ема Станчева и Деница Димитрова, представители на ТГ/
Изборът се състоя на 18.10.2023 г. в Културен център за даровити деца „Петър Жеков“. На следващия ден Ема Станчева официално започна своя мандат по следната програма:
Заедно с новоизбраните кмет и заместник кмет на Млада Загора Никола Кирилов и Ивайла Кирилова, както и представители от МОС, тя беше приета в кабинета на председателя на Общински съвет Стара Загора от заместник-председателя Таньо Брайков. Те обсъдиха взаимно идеи за бъдещето си управление и споделиха проблемите, за които старейшини и младежи ще работят през новия мандат.
След своята среща, МОС поднесе цветя пред барелефа на Петко Рачов Славейков – първи кмет на Стара Загора след Освобождението на България.
Заедно с Детски общински съвет, Ема Станчева откри тържественото заседание с полагане на клетва. Гости на церемонията бяха още заместник-кметовете Надежда Чакърова и Радостин Танев, секретарят на Общинска администрация Делян Иванов и началникът на отдел „Образование“ Станимира Димитрова.
28-мият Младежки общински съвет, състоящ се от над 25 креативни и целеустремени млади хора е готов за поредната си успешна година.